Skip to main content

Kindercoaching


voor wie en wanneer

Trots Kindercoaching Oss richt zich op kinderen en jongeren in de leeftijdsgroep van 4 tot en met 18 jaar.
De sessies voor kinder of jongeren coaching vinden plaats in de Rossinistraat 9 in Oss.


Wanneer kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige, praktische en kortdurende vorm van hulpverlening voor kinderen en hun ouders met een hulpvraag. 

De kindercoach is in staat om kinderen en ouders te begeleiden met als doel: Groei in gedrag en vaardigheden van kind en ouder.
Kindercoaching is een vorm van coaching waarbij de belevingswereld van het kind centraal staat. Ieder kind heeft talenten en mogelijkheden. Trots Kindercoaching Oss gaat er van uit dat kinderen (onbewust) weten waar het antwoord op een 'probleem' te vinden is, namelijk in hen zelf! De coachingsessies zijn praktisch, kortdurend en toekomstgericht en gaan uit van de eigen kracht van het kind. Trots Kindercoaching Oss houdt zich bezig met het kind tools aan te bieden om beter met de situatie om te kunnen gaan. Het is dan ook mijn uitdaging om het kind inzicht te geven in zijn of haar eigen sterke kanten.

Het zelf ontdekken, oefenen en ervaren staan centraal. Wanneer het kind zich bewust is van zijn kwaliteiten, leert hij deze gericht in te zetten en zo problemen zelf op te lossen. Het zelfvertrouwen groeit en het kind leert trots te zijn op zichzelf! Ook de ouders worden in dit proces betrokken, wat erg belangrijk is voor de vorderingen van het kind.

Kindercoaching is oplossingsgericht en richt zich vooral op het praktisch (her)ontdekken van uw kinds zelfvertrouwen, wijsheid en eigen kracht. Kinderen krijgen hierdoor meer inzicht in hun eigen kwaliteiten, wensen, behoeften en gevoelens. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van gelukkige en trotse kinderen!